Celoskleněné dveře: Přirozené světlo v celém interiéru

  •  

V současném interiérovém designu získává sklo na popularitě. Dovoluje přirozenému světlu pronikat do místnosti a jako transparentní materiál umožňuje průhledy mezi jednotlivými obytnými zónami. Sklo otevírá prostor.

Jednoduchou aplikací jak dosáhnout dojmu z otevřeného prostoru a zároveň zachovat hranice jednotlivých místností jsou celoskleněné dveře. Celoskleněné dveře mohou být průhledné a plně lesklé nebo matné, s částečným dekorem nebo v barevném provedení. Záleží na majiteli domu či bytu, zda zvolí interiérové dveře s mléčným sklem (Matelux®), aby zachoval diskrétnost prostoru za nimi, nebo čiré (Planibel® Clear), aby vytvořil nenápadné přechody.

Otočné dveře
Nahraďte plné dveře celoskleněnými. Výraznou změnu ve vašem interiéru může zajistit výměna běžných plných otočných dveří za celoskleněné. Nepřebernou nabídkou designových variant skla či kování vytvoříte dveře přesně dle vašich představ. Lze využít stávajících zárubní nebo kotvit přímo do stěny. Nevyhnutelným řešením je využití celoskleněných dveří v případě skleněné stěny či příčky.

Ušetřete místo
Posuvné dveře umožňují lepší využití prostoru. Tuto otázku řeší především obyvatelé malometrážních bytů. Posuvné dveře nahrazují klasické otočné dveře tam, kde pro otvírání není dostatek místa. Z praktického hlediska umožňují vytvoření soukromí či naopak sdíleného prostoru, a to dle individuální nálady obyvatelů. Zároveň jsou velmi elegantní a poskytují vzhled luxusního designu.

Vedle svých estetických kvalit nabízí sklo také široké praktické výhody. Jednoduchá údržba a odolnost vůči běžným chemikáliím používaných v domácnosti staví sklo nad ostatní materiály. Posuvné dveře ze skla jsou bezpečným řešením, vyrábí se z tepelně tvrzeného skla tloušťky 8 mm, které splňuje bezpečnostní požadavky. Navíc je odolnější proti poškrábání.

Kování a posuvné systémy
Akcentem celoskleněných dveří je kovaní. Pokud je promyšleně vybráno, podtrhne stylovou jednotu s prostorem. Z širokého výběru posuvných systémů pro celoskleněné dveře lze vybrat dvě základní skupiny: posuvné dveře na stěnu a do pouzdra. Zvolíte-li první variantu, stává se sklo plnou součástí interiéru a tvoří výrazný designový prvek i v případě, jsou-li dveře otevřené. Tento způsob technického uchycení posuvů na stěnu je vhodný pro případ, je-li šířka dveří větší než standardní stavební pouzdra.

Z posuvných systémů pak vybíráme buď viditelnou vodící tyč, která odhaluje estetiku technických detailů a zdůrazňuje funkčnost, nebo provedení s elegantní krycí lištou. Při variantě posuvných dveří do stěny nebo stavebního pouzdra dveře nijak nepřekáží v prostoru. Nadčasový vzhled a úzké provedení umožňují maximální a efektivní využití prostoru v interiéru.

SKLA OD AGC
Sklo se saténovou povrchovou úpravou Matelux®

Matelux® slouží jako jemný světelný filtr a poskytuje určitou úroveň soukromí. Mezi hlavní výhody skla Matelux® patří snadná údržba a vysoká úroveň světelné prostupnosti.
Vzorované sklo Oltreluce®
Oltreluce® jemně filtruje různé podoby světla, přičemž odvážně staví na odiv svůj moderní vzhled. Kolekce představuje vzory: CIRCLES (kruhy) a SPACE (prostor).
Neutrální sklo Planibel® Clear
Planibel® Clear se vyznačuje především svou vysokou úrovní světelné prostupnosti. Dokonalé plochy velkých rozměrů dovolí světlu vstoupit do vaší domácnosti. Dokonalé neutrality dosáhnete zvolením vysoce čirého skla Planibel® Clearvision.
Sklo dekorované sítotiskem Artlite®
Artlite® nabízí širokou škálu vzorů různé úrovně průhlednosti s možností potisku téměř celé skleněné plochy. Potisk na skle slouží především k navození požadované atmosféry a dodá interiéru atraktivní nádech.

Pro více informací o výrobcích společnosti AGC Glass Europe a o dalším využití skla v interiéru navštivte webové stránky www.YourGlass.com nebo nás kontaktujte na pavel.hotovy@ eu.agc.com; tel.: 417 502 139


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*