Hned dva výjimečně kvalitní produkty z Teplicka dostaly v letošním roce značku Regionální potravina. Šlo o Špaldový medovník „Meďák“ od Dubského perníku a polotmavý ležák Karlík z teplického Pivovaru Monopol.
„Odborná komise neměla ani v letošním ročníku snadné rozhodování. O účast v soutěži byl opět velký zájem. Počet přihlášených výrobků byl dokonce rekordní a v rámci konání celé soutěže také nejvyšší ze všech krajů. Nejpočetnější kategorií byla kategorie Ostatní s počtem 35 výrobků od 12 producentů,“ říká krajská koordinátorka Monika Plachá z Okresní agrární komory Most. Certifikáty si ocenění výrobci převezmou 11. září na výstavě Zahrada Čech.
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR a má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin. O značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se ucházelo 186 výrobků od 43 výrobců. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na svém obalu.
Regionální potraviny Ústeckého kraje 2020:
- Masné výrobky tepelně opracované SVĚTLÁ LAHŮDKOVÁ TLAČENKA Vojtěch Strauss, Most
- Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy KRŮTÍ MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ Petr Mančík, Most
- Sýry, včetně tvarohu PŘÍRODNÍ SÝR S ČESNEKEM Martin Honza, Růžová
- Mléčné výrobky ostatní ŽERVÉ Barbora Marešová, Břvany
- Pekařské výrobky, včetně těstovin Makovec bez mouky Jaroslava Michalcová, Roudnice n. Labem
- Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek Špaldový medovník „MEĎÁK“ Dubský perník s.r.o.
- Alkoholické a nealkoholické nápoje MONOPOL KARLÍK Pivovar Monopol s.r.o.
- Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Švestky s portským vínem David Netolický, Jirkov
- Ostatní Srnčí tokáň 66% masa Hynek Jirman, Dolní Poustevna
Přidat komentář