Hned dva výrobky z Teplicka získaly značku Regionální potravina


Hned dva výjimečně kvalitní produkty z Teplicka dostaly v letošním roce značku Regionální potravina. Šlo o Špaldový medovník „Meďák“ od Dubského perníku a polotmavý ležák Karlík z teplického Pivovaru Monopol.

„Odborná komise neměla ani v letošním ročníku snadné rozhodování. O účast v soutěži byl opět velký zájem. Počet přihlášených výrobků byl dokonce rekordní a v rámci konání celé soutěže také nejvyšší ze všech krajů. Nejpočetnější kategorií byla kategorie Ostatní s počtem 35 výrobků od 12 producentů,“ říká krajská koordinátorka Monika Plachá z Okresní agrární komory Most. Certifikáty si ocenění výrobci převezmou 11. září na výstavě Zahrada Čech.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR a má za cíl podpořit domácí producenty lokálních potravin. O značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se ucházelo 186 výrobků od 43 výrobců. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na svém obalu.

Regionální potraviny Ústeckého kraje 2020:

  1. Masné výrobky tepelně opracované SVĚTLÁ LAHŮDKOVÁ TLAČENKA Vojtěch Strauss, Most
  2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy KRŮTÍ MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ Petr Mančík, Most
  3. Sýry, včetně tvarohu PŘÍRODNÍ SÝR S ČESNEKEM Martin Honza, Růžová
  4. Mléčné výrobky ostatní ŽERVÉ Barbora Marešová, Břvany
  5. Pekařské výrobky, včetně těstovin Makovec bez mouky Jaroslava Michalcová, Roudnice n. Labem
  6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek Špaldový medovník „MEĎÁK“ Dubský perník s.r.o.
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje MONOPOL KARLÍK Pivovar Monopol s.r.o.
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Švestky s portským vínem David Netolický, Jirkov
  9. Ostatní Srnčí tokáň 66% masa Hynek Jirman, Dolní Poustevna

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*