O Regionální potraviny se soutěžilo v Ústeckém kraji

V pondělí 10. července 2017 se získal náš kraj své vítěze v soutěži o Regionální potravinu. Hodnotitelská komise to neměla lehké. V Ústeckém kraji se o značku kvality, v rámci celé České republiky, uchází největší počet výrobků. Letošního, již osmého ročníku, se zúčastnilo 224 produktů od 43 výrobců. Největší zájem byl v kategorii Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas. Ať je výrobků sebevíc, vítězem se může stát jenom devět z nich. Jestli i v tomto roce obsadí Ústecký kraj první příčku v počtu soutěžících výrobků, budeme vědět po skončení soutěže.

Komisi, hodnotící soutěžní výrobky za Ústecký kraj, tvořili zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Značku Regionální potravina získávají každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky vyrobené v konkrétním regionu, které zvítězí v krajských soutěžích. Zároveň i podíl místních surovin je stanoven nejméně na 70 %, hlavní surovina přitom musí být stoprocentně tuzemského původu. Výrobky tím mají pevnou vazbu k regionu, například se může jednat o krajové speciality.  Přehled letošních vítězů můžete vidět na fotografii.

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*